En av våre helter i gul og svart: John Einar!

Bli kjent med John Einar!

John Einar Luther har prøvd seg på mange forskjellige idretter, uten at noen av disse fenget han særlig. Det var først etter en gymtime på skolen at han følte at dette kanskje kunne være noe for han. Han begynte med innebandy i 2013 og har siden den gangen utviklet seg så mye at han nå spiller mer eller mindre fast på klubbens A-lag. På dagtid jobber han som lærling i Sæther Elektriske AS, mens på fritiden er det stort sett innebandy som gjelder for han.

Hvorfor begynte du med innebandy?

– Jeg har forsøkt mange forskjellige idretter som ishockey, friidrett, fotball osv uten at dette var særlig fengende. Det var først etter en gymtime på skolen at jeg fattet interesse for innebandy. Jeg søkte opp nærmeste klubb på internett og resten er historie.

John Einar har gått i gradene fra juniornivå som 14-åring og debuterte som 16-åring på klubbens A-lag.

– Det var veldig morsomt og lærerikt å spille på juniornivå, og særlig i starten da vi hadde veldig dedikerte trenere. Men det siste året har det vært mye surr og overgangen til A-laget var veldig kult, men naturligvis litt nervøst. Jeg har utviklet meg en god del siden jeg begynte i fjor, lært kjempemasse og utvikler meg stadig.

Denne utviklingen har flere lagt merke til og trener for A-laget, Tobias Härnlund, beskrev etter kampen mot VIF John Einar som «John Einar står fram og viser at han er fremtidens mann for dette laget med blant annet sitt fysiske spill»

– Dette er veldig hyggelige ord å høre, og det er fint å se at alt det jeg legger ned av arbeid blir lagt merke til. Det gir en god følelse og ekstra energi til å fortsette utviklingen videre. Jeg er fortsatt en nykomling i laget og har ikke funnet rollen min ennå, men jeg ønsker jo naturligvis å utvikle meg til å bli en enda bedre spiller slik at jeg kan bidra postivt til laget.

Han gir også mye skryt til Härnlund for den utviklingen han har hatt i det siste og er klar på at han kan fortsatt ta nye steg.

– Tobbe bidrar med konstruktive tilbakemeldinger og peker på ting jeg må jobbe med videre for å utvikle meg. På dager hvor jeg eller laget ikke helt har dagen, klarer Tobbe allikevel å motivere meg og laget til å prestere bedre. Det er naturligvis også veldig spennende med en ny trener og nye øvelser. Jeg og laget ser helt klart at vi har utviklet oss til å bli et bedre lag fra forrige sesong.

Nevn tre funfacts om deg selv som få vet om?

– Jeg spiller munnharpe. Det hadde kanskje ikke så mange trodd. Jeg klarer meg ikke uten cola (Red. anm: Ingen overraskelse) og jeg har aldri laget egen matpakke (!!!)

Selv om karrieren hans som innebandyspiller ikke strekker så veldig mye lengre enn tilbake til 2013, så har han opplevd mye morsomt på innebandybanen.

– Det beste innebandyminnet mitt er den aller første kampen jeg var med på som junior, hvor jeg også ble kåret til kampens beste spiller av trenerne. Det var en veldig kul start. Jeg kommer heller ikke foruten mitt første mål for A-laget, det varen utrolig opplevelse.

John Einar har ikke så mange vonde minner fra innebandyen, men har dessverre vært utsatt for skader som kan ha noe å si for hans videre karriere som innebandyspiller.

– Jeg har egentlig ikke noen vonde minner, men jeg har tråkket over flere ganger på begge bein og det har gjort at anklene mine har blitt svakere. Men jeg kjører på uavhengig av det, avslutter han.

Vi takker John Einar for tiden og ønsker han og laget lykke til videre med sesongen!

John Einar var med da laget tok sølv i sin egen juleturnering i 2015

 

 

Attachment